... Από Δευτέρα, προσύμφωνο δίαιτας!


Αγαπημένο μου λαογραφικό ημερολόγιο!

Όπως σε κάθε λαικό μύθο ο αριθμός τρία παίζει σημαντικό ρόλο, έτσι και η τρίτη εβδομάδα της Αποκριάς είναι η πιο ξεφαντρώστρα!

Σκίτσο της Μαρίας Τζαμπούρα
Καπιταλιστές με νευρική ανορεξία και παρουσιαστές στα παράθυρα της οριστικής αδιαλλαξίας μας κρατούν στη δίαιτα της ουσιαστικής ενημέρωσης.
Το κοινό παρακολουθεί παραγγέλνοντας αμοντάριστα σουβλάκια “με απ’ όλα”, για πληρέστερη ενημέρωση. Τυχαία νομίζετε ότι ο Μπομπ Σφουγγαράκης δουλεύει σε ταχυφαγείο;
To θέμα είναι ποιός θα φάει πρώτος τον άλλο.
Αντιμετωπίζουμε την παχυσαρκία της σκέψης παίζοντας με το Μάρκο Σεφερλή στο στούντιο. Χορταίνουμε την πείνα του αδηφάγου τηλεοπτικού κοινού και γεμίζουμε την γαστέρα ενός ανύπαρκτου δημοσιογραφικού σώματος με βουλιμικές μπουκιές πειραματικής εξημέρωσης.
Αλήθεια, πόσο περιττό λίπος έχουμε πάνω μας;
Χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα “Πυρετοστάκι το Σαββατόβραδο” για να γίνουμε χοντρόπετσοι ώστε ν’αντέξουμε ό,τι συμβαίνει γύρω μας.
Αυτό όμως εύκολα διορθώνεται. Χρεο-κοπιάστε στο τραπέζι μας. Υπάρχει απίστευτη πείνα και απύθμενο κενό για όλους!
Το έθιμο απαιτεί εμάς και το τηλεοπτικό μας συγγενολόι, ομοτράπεζους στο τσιμπούσι της Καθαρής Δευτέρας. Μετά ξεκινά η Σαρακοστή. Πώς θα σηκωθούμε από την καρέκλα ενώ δεν έχουμε καλά – καλά χωνέψει τα νέα;

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των καιρών, τρώω μακεδονικό χαλβά ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην καπήλευση της Ιστορίας μας από γειτονική χώρα.
Α, εμείς εδώ δεν μασάμε τα λόγια μας! Απλώς, φτύνουμε τη σκέψη!

Ζήτω η νηστεία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις