3 Δεκ 2014

Πρωτοεμφανιζόμενος... Goldoni!


Οι περιπέτειες του Οδυσσέα είναι ένα αφηγηματικό μοτίβο που πολλοί και σημαντικοί δημιουργοί χρησιμοποιούν κατά καιρούς για να στήσουν τη δική τους ιστορία. Ο Conte Caramella είναι ο Οδυσσέας του Carlo Goldoni και ναι, μιλάμε για έργο με βάση την κομέντια ντελ άρτε. 
Από μόνο του αυτό θα αρκούσε και ως περιγραφή και ως λόγος για να πάει κάποιος στη συγκεκριμένη παράσταση. Αν όμως όχι, καλύτερα και περισσότερα (καθώς πολύ πιο σχετικός από εμένα), τα λέει και τα γράφει στο πρόγραμμα της παράστασης ο Θωμάς Τσαλαπάτης. Αγοράστε το και διαβάστε το, όπως έκανα κι εγώ, περιμένοντας μια φίλη, στο πολύ όμορφα διαμορφωμένο καφέ/φουαγιέ του Τόπος Αλλού"Dramma comico per musica, represente au theatro San Samuele a l'automne 1751"

Από τις καλύτερες στιγμές του έργου η στυλιζαρισμένη τυποποίηση της Κόμισσας Ολυμπία, από την Μαριάνθη Σοντάκη και η εκφραστική κινησιολογία του Μαρκήσιου Ριπολί, του Χρήστου Χριστόπουλου

Κωμικό θρίλερ, μέσα στη βενετσιάνικη νύχτα. Την περασμένη Κυριακή, χωμένη στο αθηναϊκό θέατρο, δεν ήθελα να ξημερώσει! 


Σκηνικά/κοστούμια: Μίκα ΠανάγουΧορογραφίες: Μαρίζα Τσίγκα


Στην παράσταση παίζουν : Μαριάνθη Σοντάκη (μοιραία και απαρηγόρητη Contessa Olympia Caramella),  Καλλιρρόη Μυριαγκού (οικονόμος Ντορίνα, επιρρεπής στο λάδωμα), Ειρήνη Αμπουμόγλι (Γκίτα, γενικών καθηκόντων), Νίκος Καραστέργιος (Τσέκο, επίσης γενικών καθηκόντων), Γιάννης Βλαχογιάννης (επιστάτης Μπρουνόρο, επίσης επιρρεπής στο λάδωμα), Λεωνίδας Μαράκης (Conte Caramella, τάχα Νεκρομάντης),  Χρήστος Χριστόπουλος (Μαρκήσιος και επαγγελματίας εραστής).

Το έργο διαρκεί μιά ώρα και είκοσι λεπτά, χωρίς διάλειμμα. Σε μετάφραση της θεατρολόγου Ελισάβετ Γκοτσοπούλου ( από το πρωτότυπο ) και μουσική/ τραγούδια του Κώστα Θωμαίδη, στο θέατρο Τόπος Αλλού, κάθε Πέμπτη με Κυριακή.

Extra tip: Εξαιρετικά φιλική η τιμή του εισιτηρίου(8-10 ευρώ) και του cafe-bar - είτε για ένα τσάι πριν είτε για ένα κρασί μετά. Να πάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share your opinion