(Πώς)... Πάει ο Παλιός ο Χρόνος;!


Αντιδραστική ως συνήθως, δεν θα στραφώ στο καινούριο που έρχεται αλλά θα κοιτάξω πίσω, στα παλιά ποστ, σαν τη γυναίκα του Λωτ. Μη με ρωτήσετε αν έγραφε κι εκείνη σε μπλογκ... Συγκεντρωθείτε στη ρετροσπεκτίβα της χρονιάς που πέρασε, όπως μας την διηγούνται οι αριθμοί των αναρτήσεων, εδώ, στο "σαλόνι" μου.

Ποστ :"Μικρές περιπλανήσεις"

Σύμφωνα με τις ετικέτες λοιπόν, η πόλη με την πιο συχνή αναφορά είναι επιτέλους η Αθήνα (15 ποστ) ενώ στη δεύτερη θέση περνά πλέον  η  Βενετία (11 ποστ) Από καλλιτέχνες, με έκπληξη είδα ότι ο εμμονικά πρώτος στην καρδιά μου Vincent Van Gogh (5) είναι εντελώς δεύτερος, μέ τον Cervantes (6) να περνά στην πρώτη θέση! Τρίτος, σταθερά, ο Hans Christian Andersen (4). Μάλλον η ανάγκη μου για συγγραφείς, φέτος, ήταν πιο ισχυρή από ποτέ.


Ποστ : Ο Ιούλιος σε 5 βιβλία

Αμέσως μετά, ακολουθούν οι Boris Pasternak, Andrea Camilleri ( η νέα μου εμμονή σε σχέση με την αστυνομική λογοτεχνία), Robert Louis Stevenson και Salvador Dali, όλοι έχοντες από τρία (3) ποστ.   

Πάνω όμως από όλους και όλα -ακόμη και από τον πρώτο Cervantes- με επτά (7) αναφορές, εξακολουθεί να βρίσκεται η σχεδιάστρια μόδας Mary Katrantzou. Ενδιαφέρουσα ανατροπή που αποδεικνύει αφενός ότι η γνωστή σχεδιάστρια είναι στην ακμή της δημιουργικότητας της και αφετέρου ότι η μόδα εξακολουθεί να είναι σημείο έκφρασης και αναφοράς του καιρού μας. 

Αναζητήστε τη γυναίκα ( πισω από το blog ); Ευτυχώς οι κατηγορίες έρχονται να ξελασπώσουν το aRTistokratiko μου όνομα. Στην πρώτη θέση το 2014 ήταν -δικαιωματικά- η κατηγορία Literature με τριάντα εννιά (39) ποστ. Στη δεύτερη θέση είχαμε ισοψηφία μεταξύ των Greek Artists και Painting με τριάντα τέσσερα (34) ποστ η κάθε μία. Στην τρίτη θέση αναπτύχθηκε δυναμικά μια νέα κατηγορία, τα ποστ στα αγγλικά ( posts in english ),με είκοσι επτά (27) αναρτήσεις. Not bad!
 
Στην εκπνοή της περσινής χρονιάς, είχα θέσει κάποιους στόχους για το αγαπητό μου 2014. Για να δούμε τί καταφέραμε. 

Ποστ : When in Rome 2

Πήγα στη Ρώμη. Σχεδιάζω σε (σχεδόν) καθημερινή βάση. Ξαναέτρεξα τα 5km. Βρέθηκα σε χρυσή παραλία και αυτό το καλοκαίρι. Όχι, δεν πήγα στο Λούβρο. Όχι, δεν έγραψα το βιβλίο που έχω στο μυαλό μου ( μόνο ένα κεφάλαιο που ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πρώτο).  Όχι, το "σαλόνι" μου δεν έχει γεμίσει τόσο κόσμο όσο θα ήθελα και όχι, ακόμη δεν πληρώνομαι για αυτά που κάνω!

Eσάς, πώς σας πήγε ο παλιός ο χρόνος; Είναι κάτι που δεν προλάβατε να πείτε ή να κάνετε το 2014; Τί, πού, σε ποιόν και γιατί; Μοιραστείτε τα εδώ μαζί μου για να υποδεχθούμε ελεύθεροι επιθυμιών ή απωθημένων τη νέα χρονιά! Χρόνια πολλά!

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/12/14

    Αχ κι εγώ πήγα φέτος στη Ρώμη! ^.^ Επισκέφτηκα το παλιό σου post, πολύ ωραίες οι αγορές σου! Εγώ είχα πάρει ένα πολύ όμορφο παραμύθι στα ιταλικά, το "Storia Randagia", η εικονογράφηση του θα σ'αρέσει πολύ, είναι λες και αντικρίζεις πίνακες ζωγραφικής (ειδικά μ'αυτό το κόκκινο χρώμα)... Το παντοτινό μου παράπονο για απωθημένα θα είναι πως δεν κάνω αρκετά ταξίδια:(
    Καλή χρονιά σου εύχομαι :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, πρέπει να μιλάμε περισσότερο εμείς οι δύο! Πώς σου φάνηκε η " Αιώνια Πόλη"; Από τα πρώτα "αξιοθέατα" που επισκέπτομαι στα ταξίδια μου είναι τα βιβλιοπωλεία. ;) Κοινό το παράπονο μας για αποδράσεις.... Μας εύχομαι λοιπόν τη νέα χρονιά, περισσότερα ταξίδια και λιγότερα... απωθημένα!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/12/14

      Από τις καλύτερες ευχές!! :D Ναι κι εγώ το ίδιο κάνω στα ταξίδια μου, στη Ρώμη επισκέφτηκα το βιβλιοπωλείο Arion, πανέμορφο! Έχω βγάλει και φωτογραφίες αν θες να δεις: http://overtheplace.wordpress.com/2014/08/24/a-bookstore-in-rome/ Εσύ που πήγες, πως σου φάνηκε? Εγώ τρελάθηκα με το φαγητό και τους ανθρώπους, αλλά σαν πόλη δυστυχώς δεν με ενθουσίασε:/

      Διαγραφή
    3. Άργησα κάπως να σου απαντήσω γιατί περίμενα να δράσουν κάπως τα υπογλώσσια που πήρα... :)) Ξέρεις, σε αυτό το blog δεν αναφερόμαστε ΠΟΤΕ αρνητικά για τη Ρώμη μου!!!! ΄Ίσως "φταίει" ότι τη βλέπω μέσα από τα μάτια συγκεκριμένων καλλιτεχνών και το ότι δεν χορταίνω την τέχνη και την ιστορία της σε κάθε γωνιά - ακόμη και στα πιο ανύποπτα μέρη της. Προσωπικά, κάθε φορά που πάω, κυρίως... ξεποδαριάζομαι! ... Τις πλατείες απολαμβάνω πιο πολύ. Έχεις δίκιο για τους ανθρώπους. Έτσι κι αλλιώς, αυτοί κάνουν τις πόλεις. Προσεχώς υπόσχομαι περισσότερα ποστ για τις πόλεις που αγαπώ. Εννοείται ότι μπήκα στο λινκ σου και το καταχάρηκα. Εκτός από τις φωτό, έχεις και ωραία, στρωτή γραφή. Keep going και ο δρόμος θα σε βγάλει σίγουρα στην πόλη που ονειρεύεσαι!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/12/14

    Καλή χρονιά να μας έρθει, χωρίς στεναχώριες και πολλά ταξίδια που επιθυμούν κάποιοι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/1/15

    Μια δημιουργική χρόνια σε ολους.η χρόνια που μπαινη να ναι ακόμα καλητερη απο όλες τις αλλες που ζησαμε.εύχομαι στην αρτιστοκρατησα να ξαναπα στην ρωμη να γέμιση το σαλόνι της κ Νάχη παντα Αγάπη.Αλεξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... Αυτές τις μέρες, ένας είναι ο Αλέξης και το blog προς στιγμήν ανησύχησε ότι θα του προτείνουν συγκυβέρνηση και κάθοδο στις εκλογέςί!!! Μάλλον όμως πίσω από τις λέξεις, κρύβεται ένας άλλος Αλέξης και χαίρομαι που τον γνωρίζω. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Θα προσπαθήσω σκληρά για την πραγματοποίηση τους. Σου εύχομαι ό,τι επιθυμείς και να συνεχίσεις να με διαβάζεις γιατί μόνον έτσι γεμίζει το σαλόνι μου! Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  4. σευχαριστω Αρτιστοκρατισα.Ναι ειμαι αλλος απο αυτον που αναφερεσαι.χαιρομαι κ γω που σε γνωριζω ΑΡΤ.σευχαριστω για τις ευχες εχεις πανεμορφο ζεστο σαλονι.ευχαριστω για την φιλοξενια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Share your opinion

Δημοφιλείς αναρτήσεις