Από το Θεώρημα, στην Πράξη της Καλλιγραφίας.


Η Καλλιγραφία είναι μια τέχνη παλιά, σχεδόν όσο και η γραφή. Αντλεί στοιχεία και εργαλεία κυρίως από περιοχές με μεγάλη παράδοση σε αυτήν, όπως η Ανατολική Ασία και ο Αραβικός κόσμος. Στην Ευρώπη αναπτύχθηκε κυρίως στα χριστιανικά μοναστήρια και βιβλιοθήκες. Από το 19ο αιώνα υπάρχει μια ανανέωση στο ενδιαφέρον καλλιτεχνών αλλά και κοινού για αυτή την τέχνη.

Αυτές τις μέρες, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, πραγματοποιείται η έκθεση του Παύλου Μωραΐτη: «Αποδεικνύοντας το Πυθαγόρειο Θεώρημα» Καλλιγραφικές Απεικονίσεις.





Είναι μια καλή ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με το αντικείμενο για τους μη γνωρίζοντες και ένα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσουν όσοι θέλουν να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στα μυστικά της συγκεκριμένης τέχνης και της σχέσης της με τα μαθηματικά. Ας πούμε ότι η έκφραση "η ομορφιά των μαθηματικών", εδώ βρίσκει απτές αποδείξεις, ακόμη και για τους πιο άπιστους Θωμάδες!










Ιδρυμα Ευγενίδου. Ως τις 31 Ιανουαρίου 2015. Ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 – 14:00, Τετάρτη έως Παρασκευή: 17:00 – 20:00, Σάββατο και Κυριακή: 10:00 – 21:00 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες). Αίθουσες: Διάδρομοι Ισογείου,  Περιστύλιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις