Βάμμα Τριωδίου.


Εσύ, τί θα ντυθείς φέτος;

Στο ερώτημα-απειλή των ημερών απαντώ συνήθως με τη φυγή παρά με την ατιμωτική μεταμφίεση σε σπανιόλα/νεράιδα της νύχτας/μπάρμπι από νάιλον τούλι των παιδικών μας χρόνων.
Φέτος όμως κουράστηκα να (τους) κρύβομαι και προτίμησα να ψάξω στο πατάρι, σε μια ύστατη προσπάθεια συμφιλίωσης με το παγανιστικό alter ego μου.

Photo από την προσωπική συλλογή της aRTistokratissas

Ίσως βέβαια τα μόνα που χρειάζομαι είναι μια κόκκινη μπέρτα κι ένας τηλεφωνικός θάλαμος. Αρκεί βέβαια να ξεφορτωθώ το καλαθάκι. Κοκκινοσκουφίτσα που ακόμη πιστεύει στη σταθερή τηλεφωνία ή δημοσιογράφος υπερήρωας, στις λεπτομέρειες είναι που κρίνεται το αποτέλεσμα.  Επίσης, στη βράση κολλάει το σίδερο αλλά δεν προσφέρονται όλες οι παροιμίες για αποκριάτικη μεταμφίεση και θέλω να το προσέξετε αυτό εσείς οι χιουμορίστες.

Οι υπόλοιποι πάλι που λέτε ότι ντύνεστε για να αλλάξετε -έστω και για λίγο- ταυτότητα, για να μπείτε στο πετσί ενός άλλου, για να ζήσετε μια μέρα σαν Ζορό, ιππότης ή gummy bear, μάλλον ακολουθείτε τον ολισθηρό δρόμο των συγγραφέων. Περίπου κάτι τέτοια λένε στις συνεντέυξεις τους οι περισσότεροι και αν κρίνουμε από το ποιοί κερδίζουνε τα Νομπέλ Λογοτεχνίας, καταλαβαίνετε κι εσείς πόσο λάθος έχετε πάρει και αυτό το Καρναβάλι.

της Μαρίας Τζαμπούρα

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε να σκέφτεστε τί θα φορέσετε φέτος. Δεν υπάρχουν πρωτότυπες στολές ή σοφιστικά μπλαζέ εμφανίσεις. Δεν υπάρχει κρυμμένο μήνυμα για μια ζωή που δεν ζήσατε ή μιαν άλλη ζωή που θα θέλατε και σας υπόσχεται το μέλλον. Αυτό το έχει προλάβει άλλος και τον λένε Πάπα. 
Δεν υπάρχουν στολές με πολιτικές προεκτάσεις, κοινωνικό χαρακτήρα, ταξική αλληλεγγύη και οικολογικό περιεχόμενο, ταυτοχρόνως. Κι όσες τέτοιες είχαμε, τις έχουνε νοικιάσει από τη Βουλή, με διαρκείας. Άλλος κάνει αυτόν που νοιάζεται για τον τόπο, άλλος τον Πράσινη Ανάπτυξη, άλλος τον Αδέκαστο, άλλος τον Πατριώτη κι άλλος όλα αυτά μαζί. Ε, δεν βλέπω κανέναν να γελάει με το “κουστούμι” που (μας) φοράνε. 

Εδώ ολόκληρος Βαγγέλης Μουρίκης -αν και φαβορί για τον Α' Ανδρικό Ρόλο- έχασε μέσα από τα χέρια του το βραβείο ερμηνείας από έναν άλλο έλληνα, τον Αντώνη Σαμαρά. Ο έμπειρος Αντώνης, εντυπωσίασε με τη λιτή ερμηνεία του ως Πρωθυπουργός και εμφανώς συγκινημένος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευλογία που του δόθηκε ώστε να γίνει πραγματικότητα η επίσκεψή του στο «Περιβόλι της Παναγίας». Αντί για τη Χρυσή Αρκούδα, του απονεμήθηκε λαμπάδα ίσα με το μπόι του.

Έτσι, το δεύτερο -ακόμη καλύτερο- που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε να σκέφτεστε. Τελεία.
Μην σας πω –τώρα μόλις μου ήρθε, και θέλω να το κάνετε κι εσείς μαζί μου εικόνα στο μυαλό σας- να σταματήσετε να σκέφτεστε ΚΑΙ να ντυθείτε cheer leader, ταυτοχρόνως. Μη με ρωτήσετε τί είναι αυτό.


Θα έπρεπε από καιρό να έχετε πάψει να ρωτάτε.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/2/14

    "Βάμμα Τριωδίου". Εντυπωσιακός ο τίτλος του άρθρου σας, η δε ανάγνωση του κειμένου απολαυστική και υψηλότερη των προσδοκιών μου. Συνήθως, οι ευφάνταστοι τίτλοι καλύπτουν την ανεπάρκεια στην ανάπτυξη του λόγου του συντάκτη. Δεν ισχύει αυτό στην περίπτωσή σας.
    Συνεχίστε έτσι Αρτιστοκράτισσα. Εξαιρετική γραφή και γραμμή. Πένα εις το τετράγωνο!

    Ο Μη κελαηδών Στο Τουίτερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εσείς θεωρείτε το Σαμαρά καλό ηθοποιό, έτσι; ( Στα καλά λόγια, αντιδρώ με ελαφριά αμηχανία...) Ευχαριστώ από καρδιάς. Χαίρομαι που αν και δεν "κελαηδάτε" στο τουίτερ, είστε λαλίστατος στο blog μου.
      :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Share your opinion

Δημοφιλείς αναρτήσεις