Alice in WonderSchool





Η φαντασία στα σχολεία! Εδώ και λίγες μέρες οι Τσιριμπίμ και Τσιριμπόμ, η Γάτα του Τσέσαϊρ, ο Αβεσαλώμ, ο Μαρτιάτικος Λαγός, ο Μπαγιάντ, ο Μουσκαρδίνος και φυσικά ο Τρελο-Καπελάς, μαζί με την Αλίκη ξεκίνησαν ένα φανταστικό ταξίδι για να βρουν το πραγματικό πεπρωμένο των μαθητών και να βάλουν ένα τέλος στην τυραννία της Κόκκινης Βασίλισσας (των Μαθηματικών!). Όλα αυτά συμβαίνουν πλέον καθημερινά στην αυλή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, χάρη στην ομάδα Stigma squad (αστική μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική εταιρία προβολής και προώθησης της τέχνης του δρόμου). 
Το graffiti υπογράφει ο SimpleG

H σύνθεση είναι εμπνευσμένη από την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", όχι το κλασσικό παραμύθι αλλά τη διασκευή της σε ταινία από τον Tim Burton. Ο σκηνοθέτης μεταπλάθει μια νέα ιστορία στην οποία η Αλίκη επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων, έφηβη πια, αρκετά χρόνια μετά τον αφηγηματικό χρόνο του μυθιστορήματος τού Λιούις Κάρολ. 

Για τα παιδιά οι ταινίες και οι ήρωες του Tim Burton είναι κοινός τόπος , ιδιαίτερα δε για τους μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης που όπως και η Αλίκη, βρίσκονται στο κατώφλι της εφηβείας.

Μια βόλτα από τη γειτονιά, θα σας "ταξιδέψει" στη χώρα του καλλιτέχνη.

New mural from Stigma Lab . Artist: SimpleG. Location: Athens, Greece

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/1/14

    Tim Burton's "Alice in Wonderland" is just a nice little kids' flick that you can watch with your primary school kids! It will leave your kids with a nice fuzzy feeling and keep therapists in business in the future. http://www.youtube.com/watch?v=E5mXYuhb7YI
    1x01 Ali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/1/14

    ...and may I also add this link, a parents rating on imdb - http://www.imdb.com/title/tt1014759/parentalguide?ref_=tt_ql_7
    (Mary S.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/1/14

    Ταινίες όπως η Corpse Bride και το Batman Returns με κάνουν να νιώθω σοβαρή κατάθληψη λοιπόν φαντάζομαι πως όλες αυτές οι σκοτεινές και γκροτέσκ εικόνες του Burton μάλλον λειτουργούν. (Μαίρη Σ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/5/14

    Καταπληκτικό grafiti. Μας μεταφέρει στον κόσμο της ταινίας χωρίς περιττές εισαγωγές.
    Ελένη Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Share your opinion

Δημοφιλείς αναρτήσεις