Μια γλώσσα, χωρίς λέξεις.

Ο Άνχελ Μπολιγάν  (Σαν Αντόνιο ντε λος Μπάνιος, Αβάνα, Κούβα, 1965), από τους πιο σημαντικούς σκιτσογράφους του καιρού μας,  αποφοίτησε ως καθηγητής εικαστικών τεχνών στην Αβάνα το 1987. Από το 1992 ζει στο Μεξικό όπου εργάζεται ως γελοιογράφος στην Εφημερίδα El Universal. 

Ángel Boligán, Άρης Μαλανδράκης και ο Λάμπρος, ο ισπανόφωνος πωλητής της σχεδίας, στο πλευρό του κουβανού σκιτσογράφου ως μεταφραστής

Επιδίδεται σε όλα τα είδη χιουμοριστικών γραφικών τεχνών και έχει κερδίσει 140 διεθνή βραβεία και διακρίσεις, με πιο πρόσφατες το Πρώτο Βραβείο το 2010  και Δεύτερο Βραβείο το 2011 Grand Prix στο World Press Cartoon και Grand Prix στο World Press Cartoon (Sintra-Πορτογαλία) το 2006.







Δουλειά του μπορούμε να δούμε αυτό τον καιρό από πρώτο χέρι, καθώς  μαζί με τον  έλληνα ομότεχνο του Μιχάλη Κουντούρη, παρουσιάζουν τα έργα τους  σε μία κοινή έκθεση με τίτλο  Με κοινή γλώσσα το χιούμορ, στο  Ινστιτούτο Θερβάντες, στην Αθήνα.  



Οι δύο σκιτσογράφοι επικοινωνούν με τους αναγνώστες τους  με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας την παγκόσμια γλώσσα της εικόνας, αφού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος χρησιμοποιούν λεζάντες για τις γελοιογραφίες τους.  




Ωράριο έκθεσης: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00 - 21.00. Σάββατο: 10.00 – 13.30.
Διάρκεια έκθεσης: Μέχρι 10/1/2014
Είσοδος ελεύθερη.

( για τη δουλειά και το έργο του Μιχάλη Κουντούρη, διαβάστε περισσότερο σε προηγούμενο ποστ εδώ ).

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις