Ο γύρος της Ευρώπης, σε τρείς εκθέσεις!


Genova. Italy.


Ακολουθήστε τον Robert Doisneau στη Γένοβα. Από 29 Σεπτεμβρίου μέχρι 26 Ιανουαρίου 2014, στο Palazzo Ducale,  τελικός σταθμός της έκθεσης του σημαντικού φωτογράφου, με τίτλο “Paris en libertè”. Διαβάστε περισσότερα - φρεσκάροντας τα ιταλικά σας- εδώ.










Venice. Italy.




Στο συλλογικό ασυνείδητο της Τέχνης, ο Leonardo Da Vinci έχει ταυτιστεί με την Αναγέννηση και τη Φλωρεντία. Όμως -ανέκαθεν-  πόλη εμπόρων είναι η Βενετία και μάλλον εκείνη ξέρει καλύτερα πώς να τον πουλάει! Από τις 29 Αυγούστου 2013 μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2013 το κοινό μπορεί να απολαύσει 52 πρωτότυπα σχέδια του εκπληκτικού αυτού καλλιτέχνη στην Gallerie dell’Accademia, στη Βενετία. Σπάνια ευκαιρία, καθώς τα σκίτσα του Λεονάρδο (προσχέδια τελικών ή κατεστραμένων πια έργων του, δοκιμές, σχεδιάσματα) χαρτογραφούν την ακόμη και σήμερα ανεξερεύνητη περιοχή ενός εκπληκτικού μυαλού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ



Paris, France

Η Frida Kahlo (1907-1954) και ο Diego Rivera (1886-1957), το μυθικό ζευγάρι, ξανά μαζί! 
Πού αλλού, αν όχι στο Παρίσι;  Από 9 Οκτωβρίου μέχρι 13 Ιανουαρίου 2014 , στο  Musée de l'Orangerie.

Για πρώτη φορά τα έργα των ιερών τεράτων της σύγχρονης ζωγραφικής παρουσιάζονται μαζί, τόσο διαφορετικά μεταξύ τους αλλά και με ένα περίεργο τρόπο, τόσο αλληλένδετα. Το διαζύγιο στην προσωπική τους ζωή, δεν μπόρεσε να εξαλείψει και την κοινή αφετηρία των έργων τους, αυτό το κράμα μυστικισμού, πολιτικής και επανάστασης.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις