Νέοι ήχοι στο παμπάλαιο νερό της ποίησης.

"To 1991, τρεις ποιητές, ο Ηλίας Λάγιος, ο Διονύσης Καψάλης και ο Γιώργος Κοροπούλης εξέδωσαν τη συλλογή Tριώδιο από τις Εκδόσεις Άγρα. Επρόκειτο για ένα βιβλιαράκι 11 μόλις σελίδων, με ένα ποίημα (μια μπαλάντα) του καθενός."

Αν το "ΤΡΙΩΔΙΟ" ήταν το βιβλίο αναφοράς, μπορεί ένα άλλο έργο, είκοσι χρόνια μετά, εκτός από βιβλίο να είναι και ένα σημείο συνάντησης; 

Ο Θάνος Γιαννούδης, η Σοφία Κολοτούρου και ο Ααρών Μνησιβιάδης με τη συνύπαρξη τους στην ποιητική συλλογή "ΤΡΙΛΙΖΑ", απαντούν καταφατικά.

"... μαζευτήκαμε και φτιάξαμε μια νέα συλλογή που την ονομάσαμε Τρίλιζα και περιέχει τρία ποιήματα από τον καθένα μας (τετράστιχα, σονέτα και μπαλάντες). Η ιδέα της συλλογής γεννήθηκε ένα βράδυ στο διαδίκτυο, εκεί όπου γνωριστήκαμε και οι τρεις μας μέσω της ποίησης και της λαχτάρας μας να διαβάζουμε τους νέους ήχους στο παμπάλαιο νερό. Kαι τι άλλο είναι η ανάγκη μας να γράφουμε και να εκδίδουμε, σε πείσμα των καιρών, παρά ένα πνευματικό διαδίκτυο που μας συνδέει;"

Σημείο συνάντησης για τους δημιουργούς -εκτός από το έργο-  θα είναι και το Βιβλιοκαφέ  Έναστρον (Σόλωνος 101, Αθήνα), όπου την Πέμπτη 16 Μαίου, θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου "ΤΡΙΛΙΖΑ".
 

Μια ποιητική σύμπραξη των: Θάνου Γιαννούδη, Σοφίας Κολοτούρου και Ααρών Μνησιβιάδη, από τις εκδόσεις Βακχικόν. Ομιλητές εκδήλωσης: Κώστας Κουτσουρέλης, Θεοδόσης Βολκώφ, Γιάννης Ευθυμιάδης και η δημιουργός του εξωφύλλου, Μαρία Τζαμπούρα

Διαβάστε το ως e-book, εδώ, στο ΤΡΙΛΙΖΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις